Юлія Пацкаль

У Тернополі збирають старі робочі мобільні для військових

Одна бригада в місяць використовує орієнтовно 70-120 мобільних телефонів, залежно від типів робіт, які проводять військові із пристроями

Тернопільські волонтери збирають для військових на фронт мобільні телефони. Потрібні старі робочі мобілки, які ще можуть послужити бійцям на сході. Головне - аби вони вмикалися і приймали сигнал вхідного дзвінка. Збір оголосила волонтерка Дар’я Веретюк.

Мобільні можуть бути й без зарядного пристрою або ж із дефектами: відламаною кришкою, подряпаним корпусом, побитим екраном чи стертою клавіатурою.

Це може бути і кнопковий телефон, і сенсорний. Головне, аби він працював і мав батарею. Бажано, щоб телефон мав стандартний роз’єм зарядного. Може навіть не працювати мікрофон, але головне, щоб він міг приймати вхідний дзвінок і було чутно, що говорять по той бік, - зазначила волонтерка.

Мобільні телефони завжди в потребах бійців. Одна бригада в місяць використовує орієнтовно 70-120 мобільних, залежно від типів робіт, які проводять військові із пристроями.

У Тернополі мобільні можна приносити у магазин Gorgany на вул.Богдана Хмельницького, 12, неподалік залізничного вокзалу. А також у магазин “Ниточка” у Збаражі на вул.Данила Галицького, 7.

Фото Дар’ї Веретюк.

Вибір читачів за тиждень

Відео