Оксана Бучко

У Тернополі змагались «Закохані у біг» (фото)

Закохані у біг взяли участь в тематичній події у Тернополі напередодні Дня Валентина. Вони подолали 5 км на набережній ставу. Найшвидші учасники отримали медаль у вигляді серця. 

Організовують таку подію вже не вперше представники Тернопільського міського центру фізичного здоров’я населення. Участь цього разу взяло 80 осіб віком від 10 до 70 років.

Найшвидший бігун серед чоловіків Андрій Богай на подію прийшов з старшим сином (9 р.), який теж подолав дистанцію.

- На цей забіг я йшов з впевненістю в перемозі, - розповідає переможець Андрій Богай. – На даному етапі готуюсь до більш рейтингових змагань – 19 лютого Українська Трейлова Ліга проводить старт Ice Trail, до яких я підходжу в хорошій формі, це вже відчуваю внутрішньо, маю психологічну впевненість. Тому старт «Закохані у біг» я проводив як прекрасну підготовку, і в перемозі не сумнівався, хоча хлопці склали хорошу конкуренцію - віддаю належне! Старт видався чудовим -  з хорошою сонячною, теплою погодою як для зими, і з безсніжним покриттям під ногами, що додавало значно більше можливостей показати хороший результат у швидкості, я пробіг практично по своєму найкращому результаті на цій трасі, а бігав я тут неодноразово, тому цій швидкості вельми потішився. Організація змагань була на належному рівні, переможців нагородили цікавими сертифікатами і призами, це дуже приємно щось отримувати в нагороду за свої старання ідосягнення. Тому вдячний всім і за все, задоволений дуже, отримав емоційне піднесення, сподіваюсь, що цей настрій триватиме ще кілька днів.

Переможців забігу «Закохані у біг» визначили серед чоловіків і жінок:

  1. Андрій Богай - 17 хв 02 сек. 
  2. Альберт Кузьменко  - 17 хв 16 сек.
  3. Олег Бутковський - 17 хв 25 сек.

Переможці- чоловіки

  1. Наталія Масловська - 20 хв 48 сек. 
  2. Оксана Гонта - 21 хв 29 сек. 
  3. Аліна Посівайло - 21 хв 38 сек.

Переможці-жінки

Учасник забігу

Участь у забігу взяли навіть жителі Львівщини

Учасник після нагородження

Наступні святкові забіги на 5 км у місті  і за його межами проводитимуть чи не кожного місяця. Зокрема, Runday анонсує такі події, які можуть внести у свій календар любителі бігу.

  1. 26 березня, тернопільські бігуни вже традиційно їздять у Львів на Lviv Runday змагатися з місцевими бігунами. П
  2. 24 квітня - Великдень, а 23 квітня - Великодній забіг. Переможці забігу отримують писанки ручної роботи авторства Юрія Цікала та його дружини, а учасники - смачний хрін. 
  3. На початку червня проводимо Runday Junior - це біговий захід для дітей і їх батьків. Відстані - від 200-1000 м. Буде весело, подарунково і захопливо!
  4. В середині червня є намір провести Astrorun - крострейловий забіг на 18 км з стартом та фінішем в селі Лозова, що за 6 км від Тернополя. Учасники чекає гостинна атмосфера галицького села, мальовничий маршрут і звичайно нічне споглядання за зірками в телескопи шкільної астрономічної обсерваторії.
  5. Далі липень. А це значить, що відбудеться третя Битва мікрорайонів Тернополя. Минулого року в емоційному змаганні на 5 Runday км зійшлися 11 команд міста. Надіємось що й в цьому році нас буде не менше. Щоб взяти участь необхідно мати команду з 5 осіб, які проживають чи мають належність до міста (краще, коли всі члени команди проживають в певному мікрорайоні міста), серед них обов’язково має бути 1 дівчина.
  6. Серпень. Очікуємо в гості команду з Львова. 
  7. Початок вересня – це традиційна тернопільська Озеряна, яка минулого року зібрала 300 учасників. Організовують захід милі дівчата з Тернопільського міського центру фізичного здоров’я населення.
  8. Початок листопада - це змагання 4х400 або Стадіон. Бігаємо в команді по 4 особи в кожній 400 метрів на міському стадіоні. Захід відбувається втретє. Минулого року було 8 команд. Емоції і бажання перемогти просто зашкалювали. Взяти участь може будь-хто, адже всі учасники діляться на 4 категорії залежно від швидкості на 400 м, а далі шляхом жеребкування об’єднуються в команди.
  9. І на завершення бігового року проводимо найвеселіший забіг року - Santarun. Остання субота року. Це коли десятки людей в новорічних костюмах біжать 5 км набережною міста.
  10. А наступного дня, в останню неділю року, відбувається суворий та морозний Тернопільський зимовий півмарафон на 10 і 21 км. Старт і фініш - «Водна арена». Маршрут - навколо ставу. Погода - сувора. Настрій - бойовий.

Нагадаємо, бігова платформа Тернополя має романтичні історії учасників.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео