Віра Олександрович

У Тернополі зроблять спробу врятувати найвідоміший довгобуд і прийняти бюджет-2021

Площа Героїв

Тернопільські депутати у залі Українського дому «Перемога» за адресою: бульв. Т.Шевченка, 27 зберуться у п'ятницю, 18 грудня. Початок засідання - о 9.00.

Розпорядження «Про скликання 2-ї сесії Тернопільської міської ради» оприлюднили на офіційному сайті мерії 8 грудня. Підписав документ міський голова Сергій Надал. Раді запропонують розглянути цілу низку важливих питань, зокрема, йтиметься про міські програми. У цьому немає нічого дивного, адже ми – на порозі завершення року. Тим паче, 2020-й був дуже непростим не лише для звичайних громадян, а й для господарки міста.

Отже, у переліку проектів опинилися такі пункти:

- «Про Програму розвитку фізичної культури і спорту Тернопільської міської територіальної громади на 2021-2024 рр.»; - «Про затвердження програми «Безпечна громада» на 2021-2022 рр.»; - «Про Програму забезпечення обороноздатності військових формувань Тернопільського гарнізону та військового призову Тернопільської міської територіальної громади (МТГ) на 2021 рік»; - «Про Програму збереження культурної спадщини Тернопільської міської територіальної громади на 2021-2024 рр.»; - «Про затвердження Програми розвитку пластового руху Тернопільської МТГ на 2021-2023 рр.»; - «Про Програму розвитку пасажирського транспорту на 2021-2023 рр.»; - «Про Програму «Доступне житло на 2021-2024 рр.»; - «Про Програму розвитку малого і середнього підприємництва на 2021-2022 рр.»; - «Про внесення змін і доповнень до Програми економічного та соціального розвитку Тернопільської міської територіальної громади на 2020-2021 рр.»; - «Про реалізацію проектів громадського бюджету в Тернопільській міській територіальній громаді в 2020 р.» тощо.

Втім, без перебільшення головним питанням цієї сесії стане – «Про бюджет Тернопільської міської територіальної громади на 2021 рік». Від нього залежить те, як і за які кошти житиме наша МТГ у наступному році.

Також депутатам запропонують ухвалити план роботи Тернопільської міської ради на 2021 рік. Окрім того, політики мають затвердити Положення про своїх помічників-консультантів. Цікавими будуть і кілька пунктів щодо затвердження договорів про міжбюджетні трансферти на 2021 р. із сусідніми громадами.

Що цікаво, буде у порядку денному пункт «Про звернення Тернопільської міської ради щодо передачі у комунальну власність об’єкта незавершеного будівництва Тернопільської обласної державної бібліотеки». Власне, врятувати найвідоміший довгобуд будуть намагатися вже не вперше. Кілька подібних звернень вже робили і в обласній раді.

Як і зазвичай, левову частку порядку денного складатимуть різні земельні питання. Нагадаємо, із метою запобігання поширенню COVID-2019, пленарне засідання знову проведуть за відсутності представників громадськості. У залі будуть лише міський голова, депутати міської ради, доповідачі, представники управлінь організаційно-виконавчої роботи і правового забезпечення, а також співробітники відділу діджиталізації та програмування.. Забезпечити трансляцію через мережу Інтернет наказали відділу зв’язків із громадськістю та ЗМІ. Звісно ж, усі учасники засідання будуть зобов’язані дотримувалися карантинних вимог.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео