Віра Олександрович

У Тернополі зроблять усе, аби у школах були уроки «Християнської етики»

Перемога22

Щонайменше 150 проєктів буде в орієнтовному порядку денному 9-ї сесії Тернопільської міської ради у п’ятницю, 3 вересня. 

Серед перших на засіданні планують розглянути пункт «Про затвердження порядку впровадження модифікованої програми «Основи християнської етики» для закладів освіти нашої громади». 

До слова, із повним переліком питань можна ознайомитися ТУТ. Нагадаємо, цього разу сесія буде звичною, робочою. Відповідно, більшість питань стосуватимуться оформлення документів згідно із земельним законодавством. 

- Насамперед ми плануємо внести зміни у бюджет громади на 2021 рік. Вони стосуються лише перерозподілу коштів між головними розпорядниками, - каже міський голова Тернополя Сергій Надал. – «Плюс» врахуємо ті кошти, які місто отримало як субвенцію на ремонт об’їзної дороги. Також ми готуємося прийняти рішення, що дозволить нам проводити у школах громади уроки «Християнської етики», адже МОН відмовився визнавати її як навчальну дисципліну. Тому буде прийнята відповідна програма, яку реалізовуватимуть у нашій МТГ. Фінансувати її будуть із коштів міського бюджету.

Автором проєкту «Про затвердження порядку впровадження модифікованої програми «Основи християнської етики» (1-9 класи) для закладів освіти Тернопільської міської територіальної громади (МТГ)» є наша головна освітянка - Ольга Похиляк. Вона закликатиме депутатів підтримати ідею із проведенням уроків «Християнської етики». Мовляв, це потрібно «…для виховання в учнів поваги до свободи совісті, релігійних і світоглядних переконань інших, здатності до співжиття в полікультурному і поліконфесійному українському суспільстві, забезпечення особистісного розвитку школярів, формування в них моральних чеснот…».

Отже, на сесії планують затвердити доволі об’ємний офіційний документ. Розмістили його для ознайомлення ТУТ. Контроль за виконанням цього рішення покладуть на постійну комісію міської ради із гуманітарних питань (голова – Володимир Місько).

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео