Орест Сарматський

У замку на Тернопільщині – «Українська мадонна» (фоторепортаж)

Заставка1111

В експозиційній залі Збаразького замку діє виставка живопису сучасної тернопільської мисткині Олесі Гудими «Українська мадонна».

Як повідомляють на сайті Національного заповідника «Замки Тернопілля», народилася художниця 10 травня 1980 р. у Тернополі. Закінчила факультет журналістики Львівського університету (2003 р.). Працювала журналісткою у тернопільських виданнях. Із 2007 року займається живописом.

- Творчий доробок художниці налічує близько 1000 картин. За своєю тематикою роботи систематизуються у серії: «Сновида», «Кроки», «Ангели миру для України», «Українська мадонна», «Квіти», які виконані в еклектичному змішанні художніх напрямків: експресіонізмі, абстракціонізмі, символізмі та постмодернізмі. Загалом твори художниці можна зарахувати до інтуїтивної форми живопису, - йдеться у повідомленні.

1 (Copy)
1 (Copy)

Два роки тому художницю нагороджено відзнакою Тернопільської міської ради «За вагомий внесок в розвиток культури і мистецтва».

Полотна Олесі Гудими зберігаються в приватних колекціях поціновувачів мистецтва в Україні, Канаді, Франції, США, Англії, Іспанії, Німеччині, Вірменії, Польщі, Швейцарії та Угорщини.

Власником найбільшої колекції творів мисткині в Україні є готельно-ресторанний комплекс «Kavalier Boutique» у Львові.

2 (Copy)
2 (Copy)

3 (1) (Copy)
3 (1) (Copy)

4 (Copy)
4 (Copy)

5 (Copy)
5 (Copy)

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео