Тамара Коблик

У Зарваниці провели Всеукраїнську прощу (фото)

Цьогоріч паломники молились за перемогу України у війні та за Боже благословення для українського народу

15-16 липня у Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулася традиційна Всеукраїнська проща. Про це повідомили на сторінці Тернопільської обласної військової адміністрації.

Цьогоріч паломники молились за перемогу України у війні та за Боже благословення для українського народу. У богослужіннях взяли участь тисячі прочан з усієї країни та закордонні гості, - йдеться в повідомленні.

Так, на зустрічі з молоддю в суботу слова підтримки прозвучали від голови організаційного комітету Світового Дня Молоді, єпископа-помічника Лісабонського Амеріко Мануєля Алвеса Агуяра та від волонтерів Світового дня Молоді. Участь у цій молодіжній зустрічі взяли також єпископи УГКЦ та РКЦ в Україні.

В неділю Архієрейську Божественну літургію очолив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав:

Ми так чекали на цю прощу! Ми прибули сьогодні до дому нашої небесної матері Марії до Зарваниці. Так нам потрібно сьогодні відчути, що Господь Бог є з нами у це болючий такий момент історії нашого народу, нашої держави. Ми прийшлиз вдячністю і з молитвою до Зарваниці, щоб просити у Богородиці сили для перемоги українського народу.

Фото Тернопільської ОВА

Вибір читачів за тиждень

Відео