У Золочеві вшанували пам’ять колишнього тренера «Ниви» та ФК «Тернопіль»

797F93761D08825EEA4AD5F8BE992A6F9B4C73A64A7CB54E09-pimgpsh_fullsize_distr

18 березня в Золочеві відбувся II-й турнір з міні-футболу серед ветеранів пам’яті відомого тернопільського футболіста та тренера Михайла Ярославовича Завальнюка, який помер у віці 59 років 4 березня 2009 року, повідомляє Номер один.

У турнірі взяли участь чотири команди з Тернополя, Зборова, Борщева і місцеві золочівські ветерани. Перед початком змагань учасники та родина побували на могилі Михайла Завальнюка в Золочеві. Біля пам’ятника, який виконано у вигляді футбольного м’яча, отець Михайло Піняга прочитав молитву.

Що стосується спортивного боку турніру, то спершу команди зіграли півфінальні поєдинки. Так зборівські ветерани на чолі з екс-гравцем тернопільської «Ниви» Євгеном Безубком (уродженець Озерної) несподівано перемогли тернополян, лідером яких був відомий тренер і нападник Ігор Яворський – 5:3. А команда з Борщева, де на воротах стояв знаний дитячий тренер Анатолій Назаренко, була сильнішою за господарів – 4:1. У матчі за 3-тє місце глядачі побачили зливу голів – тернополяни здолали представників Золочева – 7:6. У фіналі ж зійшлися два представники з Тернопільщини – зборівська та борщівська команди. У безкомпромісній боротьбі перемогли зборівчани – 2:1.

Організатори, окрім красивих кубків переможцю та призерам турніру, відзначили кращих у номінаціях. Три з чотирьох індивідуальних призів узяли наші земляки. Так кращим захисником визнано Євгена Безубка (Зборів), півзахисником – Анатолія Коника (Борщів), нападником – Ігоря Яворського (Тернопіль).

Нагадаємо, Михайло Завальнюк народився у смт В. Глибочок Тернопільського району. Захищав кольори тернопільських майстрівських команд «Авангард» і «Будівельник». На аматорському рівні грав у «Ватрі» (Тернопіль), «Зорі» (Хоростків)«Ниві» (Теребовля) і «Колосі» зі Зборова. Після активних футбольних виступів працював тренером. Під керівництвом Михайла Ярославовича зборівський «Колос» (1994 р.) та чортківський «Авіаносець» (2002-03 рр.) ставали чемпіонами Тернопільщини. У 1996 році під керівництвом Михайла Завальнюка «Зоря» (Хоростків) стала переможцем другої групи чемпіонату України серед аматорів. Також Михайло Завальнюк очолював тернопільську «Ниву», яка виступала в другій лізі (2002/03 р.), та був помічником і головним тренером у ФК «Тернопіль-Нива-2» (2000-02 рр.).

Вибір читачів за тиждень

Відео