У Козові приживаються японські деревця

Церковне подвір’я засадили сакурами.

Екзотичні дерева з ніжним білим та рожевим цвітом відтепер прикрашатимуть подвір’я церкви Успіння Пресвятої Богородиці, що у Козовій. Близько місяця тому вісім саджанців сакури висадили прихожани храму. За прогнозами спеціалістів, пишними квітами декоративні дерева потішать козівчан уже наступної весни.

Ініціатива прикрасити церковне подвір’я парафії Успіння Пресвятої Богородиці деревами, які вважаються символом японської культури, належить прихожанці храму.

- Ця людина побажала, щоб її ім’я залишилося невідомим. Жінка живе і працює в іншому місті, але в Козовій мешкає її матір. Коли вона приїжджає провідати її, то приходить до нас у храм. Ця жінка вирішила зробити для нашої парафії подарунок - висадити на подвір’ї екзотичні дерева – сакуру, – каже священик храму о. Василь Баглей.

Вартість одного такого саджанця – понад тисячу гривень, а їх висадили аж вісім. Дерева – екзотичні і дуже примхливі до погодних умов, але краса, яку вони дарують у період цвітіння, варта докладених зусиль.

- Саджанці – акліматизовані. Ми запросили до нас працівників дендропарку, і вони дали кілька порад щодо догляду за деревами, - розповідає о. Василь. – За їхніми прогнозами, попри молодий вік дерева можуть зацвісти уже наступної весни.

До слова, цвітіння сакури триває близько 2 тижнів і припадає приблизно на кінець квітня — початок травня, залежно від погодних умов.

На цьому впорядкування церковного подвір’я не завершується. У перспективі на парафіяльній території планують облаштувати цілий парк. Уже восени тут висадять саджанці п’янкої магнолії. Крім того, поблизу церкви ростуть верби, ясени та калина. Останню висадили під час встановлення найбільшого в Україні пам’ятника Небесній сотні.

Нагадаємо, меморіальний комплекс  площею З2 квадратних метри у Козовій освятили влітку минулого року. До комплексу увійшли майданчик для дітей, фонтан, лавки, декоративні елементи тощо.

Джерело: gazeta1.com

Вибір читачів за тиждень

Відео