У місцеві бюджети Тернопілля надійшло більше грошей, ніж торік

Місцеві бюджети Тернопільщини лише у березні отримали від юридичних осіб понад 4 млн грн єдиного податку.

- Причому виконання прогнозного показника становить 340,5%, - наголошує начальник Головного управління Державної Фіскальної Служби (ДФС) в області Ігор Комендат.

До слова, на спрощеній системі оподаткування на початку квітня у Тернопільській області перебували 3 тисячі 624 суб’єктів господарювання-юридичних осіб. Із них на третій групі за ставкою податку у розмірі 3% було 196 платників, у розмірі 5% – 2 тисячі 692, на четвертій групі – 736 платників.

Нагадаємо, за Законом від 24.12.2015 р. за №909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України і деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» зміни у частині спрощеної системи оподаткування стосуються третьої групи «єдинників»:

- ставки податку для них зросли із 2% до 3% - для платників ПДВ і з 4% до 5% - для неплатників ПДВ;

- річний обсяг доходу не повинен перевищувати 5 млн грн.   

Окрім того, змінилися ставки податку для «єдинників» 4 групи:

- для ріллі, сіножатей і пасовищ (окрім ріллі, сіножатей і пасовищ, розташованих у гірських зонах і на поліських територіях, а також ріллі, сіножатей і пасовищ, що перебувають у власності сільськогосподарських товаровиробників, які спеціалізуються на виробництві (вирощуванні) і переробці продукції рослинництва на закритому ґрунті, або надані їм у користування, у т.ч. на умовах оренди) - 0,81;

- для ріллі, сіножатей і пасовищ у гірських зонах і на поліських територіях - 0,49;

- для багаторічних насаджень (окрім розташованих у гірських зонах і на поліських територіях) - 0,49;

- для багаторічних насаджень у гірських зонах і на поліських територіях - 0,16;

- для земель водного фонду - 2,43;

- для ріллі, сіножатей і пасовищ, що перебувають у власності сільськогосподарських товаровиробників, які спеціалізуються на виробництві (вирощуванні) і переробці продукції рослинництва на закритому ґрунті, або надані їм у користування, у т.ч. на умовах оренди - 5,4.

Докладно про усі зміни в оподаткуванні із 1 січня 2016 р. «Терен» писав ТУТ.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото із відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео