У Млинках молодь гартувала тіло і дух

У Чортківському районі відбувся військово-патріотичний вишкіл для студентів професійного училища.

Захід організували за сприяння отамана Тернопільського обласного крайового коша ім. Дмитра (Байди) Вишневецького, генерал-хорунжого Володимира Мосейка, начальника штабу козацько-десантного осередку Українського Козацтва Валентина Білика, викладача Державного навчального закладу «Чортківське Вище професійне училище», депутата райради Михайла Чорнія.

Мета вишколу – підтримати й удосконалити навики з військово-спортивної та патріотичної роботи, виховати молодь у дусі українського козацтва і залучити її до занять фізичною культурою та спортом.

15-18-річні студенти гартувалися у легкоатлетичних дисциплінах, військовій підготовці, виконанні навчальних завдань із виведення з ладу моста, знешкодження реактивних установок, переході кордону противника із заглибленням на його територію противника.
Отаман козацько-десантного осередку, полковник українського козацтва Володимир Мосейко каже, що така робота з дітьми і молоддю є визначальною у діяльності їхньої громадської організації. Завдяки насиченій програмі, під керівництвом досвідчених інструкторів, юнаки і дівчата максимально продуктивно набиралися знань з історії козацтва та краєзнавства, вивчали основи самозахисту, працювали з учбовою зброєю, грали рухливі ігри та готували їжу. Про це повідомили у прес-службі Чортківської РДА.


 

Вибір читачів за тиждень

Відео