У Тернополі побачило світ унікальне видання

"Рабів до Раю не пускають" - реальна історія про реальні події. У новій книзі тернопільська письменниця Неоніла Крем'янчанка написала про Майдан.

… Під час річниці кривавих подій у Києві, на Інститутській вулиці біля пам’ятного знака, стояв батько одного із воїнів Небесної сотні, Ігоря Костенка, Ігор Семенович. Він стискав у руках коробочку із нагородою від президента. Почувався незручно, бо люди, які проходили повз нього, намагались поцілувати чоловіка в руку. Той нітився: "Що ви, я ж не священик...".

До нього підійшов справжній священик, який збоку спостерігав за цим і сказав те, чого батько не знав про свого сина: «Того дня хлопці підходили до мене і просили, щоб я благословив їх на смерть. Серед них був і ваш син".

Книга письменниці вражає правдивим і щирим словом. Читається на одному подиху. Неоніла Крем'янчанка (справжнє прізвище Дригуш-Следзінська) за фахом вчитель, працювала науковим працівником ТОКМу. Член Галицько-Волинського об'єднання літераторів. Авторка чотирьох книг. До речі, книгу "Було у матері три сини" про боротьбу УПА на Тернопіллі вона видала ще у 1999 році, тоді, коли упівців не визнавали, а дехто боявся цього слова, як чорт ладана. Згодом книгу перевидав інститут історії Академії Наук України.

Нова книга пані Неоніли "Рабів до Раю не пускають" вийшла друком у видавництві "Терно-граф". Це готовий посібник для уроків патріотичного виховання підростаючого покоління у школах України. Шкода, що наклад видання мізерний - авторка видавала його власним коштом.

Валентина СЕМЕНЯК.

Фото автора. 

Вибір читачів за тиждень

Відео