У Тернополі розібралися з нетверезим фельдшером

Медика, який виїхав нетверезим на виклик швидкої допомоги, з роботи звільнили. Ще трьом працівникам дали догани.

У Тернополі робоча комісія розслідує інцидент на вулиці Пушкіна 8 липня. Тоді чоловік, який виходив із магазину, впав на скло, порізався і стікав кров’ю. Люди викликали швидку. Зі слів свідків, на виклик медики спочатку відмовились їхати, пояснюючи це тим, що немає машини. Коли все ж таки бригада швидкої прибула, лікарі були нетверезими і не надали потерпілому допомоги, кажуть очевидці. Чоловік помер. Що насправді сталось і у чому вина медиків, обіцяють сказати у середу, 15 липня.

Остаточні висновки робочої комісії мають бути в середу, 15 липня. За попередньою інформацією, з роботи звільнили фельдшера, експертиза показала, що він був нетверезий. Ще трьом медикам дали догани.

– Винесено три догани, це керівнику бригади, відповідно керівникам підрозділу, які працюють в цьому напрямку. Стосовно головного лікаря, по ньому пропозиції будуть внесені на найближчу сесію обласної ради. Оскільки швидка у підпорядкуванні обласної ради і ми, на жаль, як адміністрація, по головному лікарю не можемо зробити висновки. Але робоча комісія надасть свої пропозиції облраді, щоб прийняти певні управлінські рішення стосовно головного лікаря, – говорить т.в.о. керівника апарату Тернопільської ОДА Віктор Шумада.

Він не спростовує і не підтверджує інформацію, що шириться в інтернеті стосовно звільнення з посади директора департаменту охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації Володимира Курила.

Вибір читачів за тиждень

Відео