У Тернополі шедеври створюють просто на бруківці (фото)

Вуличний художник Любомир Цебрій, який перебуває у Тернополі проїздом, доводить: митцю потрібно небагато. Як матеріали, можна використати все, що трапиться під руку, а для робочого місця підійде і бруківка. Головне - талант і креативність.

… На глянцевому аркуші, який щойно був повністю чорним, починають з’являтися хмарочоси, міст, місяць, зірка. Використовує художник не пензлик, а …шпатель. На це видовище зібрались подивитись чимало тернополян.

На створення однієї картини потрібно від 40 хвилин до 2 годин, ще година - на висихання. Любомир Цебрій малює на глянцевому папері, оскільки він найкраще підходить для автомобільної фарби. Одягає під час роботи респіратор.

– Займаємося вуличним мистецтвом близько року, – каже донька художника Вікторія Цебрій. – На вихідні ми часто їдемо з батьком у великі міста, щоб показати наші роботи. Самі ми з Івано-Франківська, а у Тернополі вперше. Цю техніку батько підгледів за кордоном, вирішив спробувати…  

Цікаво, що для творчості художники використовують усе, що знайдеться вдома: балончики, лаки, шпателі, кришечки, мочалки, зубні щітки, старі журнали тощо. Такий собі економ-варіант.

- Малюємо на вулиці, оскільки це цікаво, - пояснила Вікторія. - Люди бачать весь процес створення картини, і це перетворюється на шоу. До того ж, це чудова можливість одразу продати свої витвори. 

Юлія НІКІТІНА

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео