У Тернополі запускали в небо голубів миру

На Театральному майдані організували свято з нагоди Міжнародного дня захисту дітей.

Міський та обласний центри фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», які організували захід, підготували для маленьких тернополян майстер-класи і виставки від "Школи ремесел", естафети на велосипедах, роликах і самокатах, комбіновані спортивні естафети, сімейні змагання, вікторини, ігри з аніматорами. Такими атракціями організатори сталять за мету залучити до здорового способу життя чим більше дітей.

Спортивну руханку на Театральному майдані провела також чемпіонка світу із пауерліфтингу Лілія Проць.

Показовими виступами заохочували тернополян займатися спортом клуб спортивно-бального танцю «Мальви», творчий колектив ТНЕУ, обласна комунальна експериментальна комплексна школа мистецтв імені Ігоря Ґерети, школа вуличного танцю Nino, тернопільський осередок Міжнародної Федерації Бойового Гопака, спортивно-танцювальний центр Fitness House.

Тренер тернопільського спортивного клубу «Fitness House» Рита Гаврилюк вже декілька років навчає дітей танцювати Зумбу.

«Дорослі зобов’язані захищати дітей, особливо сьогодні, – сказала пані Рита. – І захищати їх потрібно не лише від куль та снарядів, а й від комп’ютерів, телевізорів, приставок. Батьки повинні знаходити час і заохочувати своїх чад займатись чимось не лише цікавим, але й корисним». 

Поки на сцені виступали танцювальні і вокальні колективи, біля театру діти навчалися робити «голубів миру» з орігамі, яких в кінці свята запустили у небо.

Юлія НІКІТІНА.

Фото автора.

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео