У Тернополі зібралася не критична «Критична маса»

Вже традиційно в останню пятницю місяця активні тернопільські велосипедисти зібралися на Театральному майдані на велоакцію «Критична маса». Їхня мета - показати, що велорух у місті активний і потребує поваги від інших учасників дорожнього руху та підтримки влади.

Акція вже втретє проводиться у Тернополі, привертаючи увагу містян і влади до потреб велоспільноти. На жаль, сьогоднішню масу назвати критичною важко, адже до руху долучилися лише близько тридцяти учасників, що є найменшим показником за всі попередні зустрічі. Проте організатори запевняють, що причиною такої млявої активності тернополян є сезон відпусток та виїздів «на села».

«Попередньо визначеного маршруту у нас немає, на то ми й критична маса, аби визначати рух спонтанно вже після виїзду. Але велоколона рухається з дотриманням всіх правил дорожнього руху, аби не чинити перешкод для інших, - запевняє організатор акції Юрі Собі. – Сподіваємося, наступні велозаїзди будуть масовішими і нашу ініціативу підтримає більше тернополян». 

Соломія БОЙКО.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео