У Збаражі задля армії продають рукотвори

На стелажах Збаразького районного штабу національного спротиву акуратно поскладана не лише амуніція і сотні «дрібниць» для військових земляків.

Віднедавна свою нішу тут зайняли картини, вишиті бісером ікони, тризуби, обереги, листівки, розмальовані каски та інші рукотвори, у які дорослі, юні та малеча вкладають любов і душу.

Усе це можна купити, а кошти підуть на потреби бійців. Серед іншого кидаються у вічі заламіновані листівки “Для тебе. Оберіг солдату”. Це чудові роботи художниць-графіків, сестер Юлі та Ані Гришко зі Збаража.

– Дві іконки і тризуб, вишиті бісером, в Італію завіз наш волонтер, і тепер у нас є кошти для придбання трьох радіостанцій, – каже керівник штабу Володимир Голоднюк. – Ми підхопили ініціативу штабу Самооборони Майдану з Тернополя про продаж всіляких рукотворів і сподіваємося, що вона й у Збаражі приживеться. Мусимо збирати кошти різними способами.
Тож, приходьте в штаб і вибирайте, що кому до душі, а ще, кажуть волонтери, можете приносити й свої вироби для реалізації на потреби армії, інформує «Народне слово».

 

Вибір читачів за тиждень

Відео