Учасники фейкової логістичної компанії до суду сидітимуть за ґратами

6

Як уже повідомляв «Терен» на Тернопільщині затримали злочинну групу, яка організувала фейкову логістичну організацію та викрадала товари на великі суми. Шістьох підозрюваних уже посадили за ґрати на період проведення досудового розслідування.

Шістьох учасників злочинної групи тримають під вартою відповідно до ч. 1, 2 ст. 255 (Створення злочинної організації, а також участь у ній), ч. 3, 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах). Відповідне рішення прийняли у Тернопільському міськрайонному суді, проте можливе внесення застави у розмірах від 294 тис до 2 млн грн.

Як повідомляють у прокуратурі Тернопільської області, також вирішується питання щодо етапування керівника злочинної організації із місць відбування покарання за вбивство до СІЗО та обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

До слова, злочинна організація, до складу якої входили 6 осіб, діяла з січня 2019 року на території кількох областей України. Її організатор, перебуваючи у місцях позбавлення волі, налагодив шахрайську схему під виглядом надання логістичних послуг. Учасники використовували підроблені документи та видавали себе за перевізників. За рік часу жертвами підставної логістичної компанії з перевезень стало 10 великих підприємств на території Тернопільської, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Рівненської, Львівської, Чернівецької та Київської областей.

Наразі триває досудове розслідування.

Фото «Досьє 102»

Вибір читачів за тиждень

Відео