Орест Сарматський

Україна на 30% скоротила імпорт сала (Агроколонка)

2201 (Copy)

З початку року до України було ввезено 21,4 тис. т сала та інших тваринних жирів (курячого та ін.).

У вартісному еквіваленті обсяг імпорту такої продукції склав $15,8 млн. Про це повідомила пресслужба Державної митної служби України.

Для порівняння, з січня по серпень 2019 р. включно було імпортовано 30,8 тис. т сала, смальцю та жиру птиці. Таким чином, за рік обсяг закордонних закупівель цієї продукції скоротився на 30,4%.

Крім того, загальна сума імпорту сала та тваринних жирів за 8 місяців 2019 р. склала $19,6 млн. У вартісному вираженні скорочення імпорту в січні-серпні цього року становило 19,4%.

Це свідчить про подорожчання імпортованих сала та жирів тваринного походження.

Експерти прогнозують суттєве подорожчання яєць

2202 (Copy)
2202 (Copy)

У Спілці птахівників України прогнозують, що незабаром подорожчають яйця та м’ясо птиці.

Про це повідомляє Куркуль.

- Якщо наразі яйця коштують близько 18-20 грн за десяток, то вже невдовзі ціни зростуть до 23-25 грн за десять штук», — йдеться у повідомленні.

Як пояснюють експерти, причина подорожчання — в Україні дорожчають комбікорм і пшениця.

Нагадаємо, Юрій Дученко, віцепрезидент Всеукраїнської асоціації пекарів (ВАП), вважає, що найближчим часом подорожчають базові продукти хлібної групи. Причинами підняття цін є зростання вартості пшениці та продуктів її переробки, підвищення цін на цукор, соняшникову олію та інші інгредієнти для виробництва хліба та хлібобулочних виробів, а також девальвація гривні практично на 20% з початку 2020 р.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео