Ростислав Фук

Українська діаспора долучається до придбання «Валькірії» тернопільським артилеристам

Днями до збору коштів долучилися дві родини зі США та Канади

Представники української діаспори у різний спосіб допомагають ЗСУ: хтось збирає гроші на автомобілі, тепловізори, амуніцію, хтось допомагає військовослужбовцям, які приїжджають за кордон на протезування. Так, до збору коштів на безпілотні комплекси «Валькірія» для 44 окремої артилерійської бригади імені гетьмана Данила Апостола долучилися також дві родини зі США та Канади. Про це повідомили на фейсбук-сторінці «Файний безпілотник для 44-ї бригади».

Подружжя Олег та Ірина Брилінські з Чикаго передало від себе 60 тисяч гривень на безпілотні комплекси «Валькірія».

Коли торік у листопаді я готувався до благодійного концерту для збору коштів на придбання безпілотників, до мене написав Олег Брилінський із Чикаго, - розповів співак та волонтер Володимир Вермінський. - Пан Олег був на моєму концерті у США. Нині спілкуємось онлайн. Наш земляк стежить за моєю творчістю, за волонтерською діяльністю, тож знає, що я активно допомагаю ЗСУ. Родом пан Олег із Тернопільщини. Захотів долучитися до підтримки українських воїнів, зокрема, до придбання безпілотників. Спершу передав 20 тисяч гривень, а нещодавно - ще 40 тисяч гривень. Велика вдячність йому та його дружині Ірині за їхній вклад у перемогу!

Олександр Ващишин із Канади передав на безпілотники для 44-ої бригади 50 тисяч гривень. Чоловік родом із Тернополя, але вже тривалий час мешкає неподалік міста Торонто, та все ж не забуває про Україну. Наш земляк працює у компанії «IntlTech».

У перші дні повномасштабної війни, як мені розповіли його родичі, Олександр особисто перерахував на ЗСУ 50 тисяч доларів. А згодом також підтримав наші ініціативи та долучився до придбання сонячної електростанції, генератора та причепа для 105-ої окремої бригади територіальної оборони. Багато років я приятелюю з родиною Олександра. Перебуваючи в Канаді з концертами, я неодноразово зупинявся у них вдома. Дідусь Олександра - Анатолій Житкевич - поет-пісняр, композитор, педагог, який наприкінці 90-их років емігрував із рідними за кордон. Приємно, що у моєму репертуарі є кілька пісень авторства пана Анатолія. Їхня родина - щирі українці, - каже Володимир Вермінський.

Читайте також: Понад 100 тисяч гривень зібрали для захисників на благодійному концерті в селі Озерна

Фото з допису групи «Файний безпілотник для 44-ї бригади»

Вибір читачів за тиждень

Відео