Олеся Поліщук

Українські дорожники склали перелік грибних маршрутів: один з них Тернопільщиною

gribi

Дорожники «Укравтодору» склали перелік грибних маршрутів нашої країни - один із них пролягає Тернопільщиною.

- Якщо у вас ще немає визначених шляхів до грибних місць, можете обрати серед запропонованих. Тим паче, що до кожного вже можна доїхати з комфортом, - йдеться на сторінці відомства в соцмережі.

Грибні маршрути складали дорогами Великого будівництва.

1570982167_62533099
1570982167_62533099

Наприклад, Волинь – це шлях Т-03-06 /Т-03-02/ – Шацьк – Вілиця – Прип'ять – Любохини – /Т-03-08/. Шацький національний природний парк багатий на ліси, які займають 52,5% загальної площі парку. Тож грибів тут досхочу. Якщо ви їхатимете Прикарпаттям, шукайте гриби на трасі Р-24 Татарів – Кам’янець-Подільський. В Івано-Франківській області грибні місця легко знайти у Гуцульському національному парку.

- Там чимало білих грибів, або як їх ще називають, боровиків. А дістатися туди пропонуємо автошляхом Р-24, котрий повністю оновлено у Верховинському районі, - йдеться у дописі.

Цьогоріч у Чернівецькій області оновлюють 95 кілометрів доріг державного значення. Якщо ви завзятий грибник, то у гірській Вижниччині та Путильщині є ідеальні місця для «тихого полювання», скористайтеся дорогою Р-62 (Криворівня – Усть-Путила – Старі Кути – Вижниця – Сторожинець – Чернівці).

- Житомирщина: М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський. Місцеві грибники тут справжні професіонали. Якщо шукатимете у лісах попри трасу М-21, яку саме ремонтуємо на Житомирщині, фортуна може посміхнутися і вам, - йдеться у повідомленні.

На Тернопільщині дорожники радять збирати гриби, їдучи трасою М-30 Стрий – Ізварине.

- Тут радимо шукати гриби поблизу міста Бережани. Тамтешні ліси тішать білими грибами, козарями, лисичками, гливами, рядовками, маслюками і сироїжками. А доїхати у ці ліси можна трасою М-30, яка відремонтована як з боку обласного центру, так і з Івано-Франківської області. У 2021 році її відновлюємо повністю. Фінішний шар покриття залишилося встелити лише у межах міста Бережани, - кажуть дорожники.

Для зручності в «Укравтодорі» позначили грибні маршрути на мапі ТУТ.

Як повідомляв «Терен», відомий тернопільський шоумен похвалився велетенським грибом.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео