Орест Сарматський

Українські равлики за споживанням б’ють світові рекорди (Агроновини)

1201 (Copy)

Експорт равликів — нова і маловивчена ніша для українських підприємців.

Проте цю сферу добре освоїло фермерське господарство “Агроравлик”. Наразі підприємство плідно співпрацює із замовниками з Європи та Азії.

Компанія вже відправила в Іспанію понад 100 тонн равликів. Зараз формується наступна партія, тому до кінця сезону в Іспанію надійде понад 200 тонн відбірного і смачного українського равлика.

У компанії підкреслюють, що попит на українську продукцію зараз просто шалений. Цілком ймовірно, що вже в наступному сезоні компанії доведеться збільшувати об’єми виробництва, а на ринку з’являться перші конкуренти.

Джерело: agronews.ua

 

Випуск свіжої молочної продукції критично скорочується

1202 (Copy)
1202 (Copy)

Випуск свіжої молочної продукції більше не зростає і, схоже, цільномолочники не прагнуть його нарощувати.

Припинилася боротьба за сировину. Причина — скорочення замовлень рітейлу та загальне зниження купівельного попиту.

- Не останню роль у цьому скороченні грає прагнення виробників збільшувати ціни та згортати акційні продажі. Але навіть за таких умов виробники мають намір і надалі збільшувати ціни на свіжі молокопродукти, — йдеться в повідомленні.

Так, основні позиції на грудень мають такий вигляд: молоко 2,5%, плівка — 27-28,5 грн/л; кефір 2,5%, плівка — 30,5-32,5 грн/л; сметана 15%, плівка — 68-73 грн/кг; сир 9% — 115-130 грн/кг.

- Падіння виробництва свіжої молочної продукції стосується лише високомаржинальних продуктів. Навіть випуск сирної продукції минулого місяця скоротився до 7,1 тис. т. Кисломолочних продуктів розлили у жовтні і зовсім на 10% менше у порівнянні з минулим роком (33 тис. т), — додають аналітики.

При цьому показники виробництва молока зростають уже два місяці поспіль. У листопаді його знову запакували на 9% більше (43 тис. т). Але навряд чи річний показник буде більшим, ніж у 2020 році.

Джерело: agronews.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео