Орест Сарматський

Українські яблука можуть дати фору польським? (Агро-новини)

вер18

Садівництво України може успішно конкурувати не лише з сусідами-поляками, а й з усією Європою. Таку висловив заступник голови Асоціації «УКРСАДПРОМ» Олександр Матвієць, повідомляє прес-служба Асоціації.

За словами Олександра Матвійця, продукція українського садівництва у структурі аграрного ВВП формує лише 3,3%.

«Проте, з урахуванням наших загалом сприятливих умов, Україна може стати одним із лідерів в садівничій галузі Європи. Якщо порівнювати Україну наприклад з країнами ЄС (Польща, Італія, Угорщина, Німеччина), то ми могли б успішно конкурувати на світовому ринку. Для цього слід ефективно поєднати інтереси садівників і держави», - зауважив експерт.

 

1802
1802

Зокрема, на думку заступника голови Асоціації, необхідно забезпечити садівникам доступ до фінансових та водних ресурсів, впровадження прозорої системи обліку земель тощо.

Наступного року в Україні з’явиться ягідна лабораторія

Фермерське господарство «Гадз», яке знаходиться у с. Трибухівці Бучацького району Тернопільської області, у 2018 р. планує запустити лабораторію із розмноження ягідних культур за технологією in vitro.

Про це повідомляє agroreview.com.

«Наступного року плануємо запустити у розсаднику лабораторію із розмноження ягідних культур за технологією in vitro. Орієнтуємось перш за все на лохину, далі у планах - малина та смородина», - розповів директор по садівництву ФГ «Гадз» Тарас Мельник.

 

1801
1801

Серед найближчих планів господарства - великий проект з вирощування ягідних культур на площі близько 300 га.

Вибір читачів за тиждень

Відео