«Укрпошта» попросила волонтерів із Збаражчини на вихід, бо замало платять

22184748_699205663613439_1745535833_n

Про те, що ПАТ «Укрпошта» виганяє із орендованого приміщення волонтерів повідомив керівник ГО Штаб Національного спротиву Збаразького району Володимир Голоднюк – батько загиблого на Майдані Героя Устима Голоднюка. Усі деталі чоловік описав у публікації у районній газеті «Народне слово».

Волонтерську організацію, яка впродовж чотирьох років орендувала приміщення у споруді, що належить ПАТ «Украпошта», попросили на вихід, бо у підприємства «змінилася політика». Договір оренди Штабу закінчився 19 вересня. Його не продовжили, натомість запропонували волонтерам взяти участь в електронних торгах на «Прозорро», де приміщення уже виставлене.

«Ми розуміємо, що приміщення у центрі міста – ласий шматочок для підприємців. І для «Укрпошти» економічно вигідніше, щоб тут знаходилась якась торгова точка, яка б платила їм комерційну орендну плату на рівні 15%, яку ми як неприбуткова організація не зможемо сплачувати» – написав Володимир Голоднюк на «Народне слово».

Також у своєму зверненні батько Героя наголошує, що єдиним представником місцевої влади, котрий допомагав діяльності Штабу був Юрій Горайський, який загинув в АТО.

«Хочемо запитати владу, чи їм потрібна в районі наша волонтерська організація, бо складається враження, що ні» – написав керівник ГО.

За допомогою до організації звертаються не лише бійці, а й їхні родичі. Також у Штабі діє імпровізований музей війни, який часто відвідують місцеві школярі.

Фото з сайту «Народне слово» 

Вибір читачів за тиждень

Відео