Віра Олександрович

Уникали мобілізації: у Тернополі валютників доправили у військовий комісаріат

За ухилення від обов’язкової мобілізації під час воєнного стану на 3-х жителів Тернопільщини очікує кримінальна відповідальність

Власне, інформацію про проведення незаконної діяльності, пов'язаної з валютними операціями, отримали працівники Тернопільського районного управління поліції, повідомили у Відділі комунікації поліції області.

Виїхавши за вказаними адресами, поліцейські виявили «бізнесменів», - кажуть у поліції. - Після розмови з правоохоронцями порушники розійшлися, але за деякий час знову повернулися на свої «робочі місця». Довелося провести повторні превентивні заходи. Саме в цей момент і викрили 3-х жителів Тернопільської територіальної громади (МТГ), які пропонували перехожим валюту на обмін. 

Під час перевірки документів з’ясувалося, що чоловіки, окрім здійснення незаконних валютних операцій, ще й свідомо уникали мобілізації. Тож їх усіх доправили до Тернопільського об’єднаного міського територіального центру комплектування і соціальної підтримки (колись - військкомат).

Нагадуємо, Верховна Рада також прийняла Закон «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за мародерство», - кажуть у поліції.

Зміни, зокрема, торкнулися таких статей Кримінального кодексу України (ККУ):
- ч. 4 ст. 185 – «крадіжка», покарання - позбавлення волі на строк від п'яти до 8 років;
- ч. 4 ст. 186 – «грабіж», покарання - позбавлення волі на строк від семи до 10 років,
- ч. 4 ст. 187 – «розбій», покарання - позбавлення волі на строк від восьми до 15 років із конфіскацією майна;
- ч. 4 ст. 189 – «вимагання», покарання - позбавлення волі на строк від семи до 12 років з конфіскацією майна;
- ч. 4 ст. 191 – «привласнення, розтрата майна», покарання - позбавлення волі на строк від п'яти до 8 років.

До речі, жорстке покарання тепер очікує і на шахраїв. Аферисти не втомлюються винаходити нові схеми навіть під час війни. Тому людей просять бути обачними.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео