Ростислав Фук

Упівець з Тернопільщини відсвяткував 90-річний ювілей (фото)

Щирі вітання ювіляру!

Житель Коропецької громади, упівець Ярослав Петрів відзначив 90-літній ювілей. Про це повідомили на сторінці громади у фейсбуці.

З нагоди дня народження, за  важливий особистий внесок у справу відродження і утвердження української національної ідеї чоловіка нагородили подяками-грамотами від Головної булави Всеукраїнського братства ОУН-УПА ім. Шухевича, Тернопільської обласної військової адміністрації, Чортківської районної військової адміністрації, Чортківської районної ради, Коропецької селищної ради, Всеукраїнського об'єднання ветеранів та медаллю 80 річниці створення УПА.

Низький уклін Вам за складну життєву дорогу, по якій Ви пройшли гідно, будучи учасником тих подій, які провадили становлення справжньої України та цементування національної свідомості, українства, - йдеться в повдіомленні.

Колектив Терену щиро вітає ювіляра, бажає міцного здоров'я та наснаги.

Нагадаємо, 30 листопада на Кременеччині перепоховали десятьох упівців. За архівними даними, вони загинули в бою з НКВС у 1944 році. Також науковцям вдалося вияснити, що полеглі є вихідцями з трьох областей, а саме: Тернопільської, Львівської та Рівненської.

Фото Коропецької селищної ради

Вибір читачів за тиждень

Відео