УПЦ хоче притягнути до кримінальної відповідальності головного санітарного лікаря Тернопільщини

чайчук-scaled

Саме таку заяву оприлюднили сьогодні від імені пресцентру Шумського благочиння. У ній йдеться про те, що низка ЗМІ поширює неправдиву інформацію стосовно ситуації з епідемією коронавірусу на Шумщині. Заразом просять притягнути до відповідальності й головного державного санітарного лікаря Тернопільської області Оксану Чайчук.

Зокрема, спростовують те, що паломника з Шумська їздили до Почаївської лаври, жінка священника працює у лікарні і те, що перші три пацієнти співають у церковному хорі. У ситуацію просять втрутитися правоохоронців і притягати до відповідальності навіть за коментарі у соцмережі.

– Ми просимо правоохоронні органи відреагувати на дану інформацію і притягти до адміністративної відповідальності за ст. 173-1 «Поширювання неправдивих чуток» КУпАП інтернет-видання ukr.lb.ua , http://www.kremenets.pp.ua/ та всіх осіб, котрі розповсюджують таку інформацію як усно, так і письмово, зокрема у коментарях та окремих записах на своїй сторінці чи на публічних сторінках, групах у соціальній мережі «Facebook». Просимо промоніторити весь контент у групі «Типовий Шумськ» та у вищевказаних інтернет-виданнях за останній тиждень, – йдеться у заяві.

Оксана Чайчук, ймовірно, потрапила в немилість до УПЦ через ситуацію із Почаївською лаврою, котра ніяк не йде на перемовини із владою.

– Також просимо правоохоронні органи переглянути можливість щодо притягнення головної санітарної лікарки області Оксани Чайчук до кримінальної відповідальності відповідно до ст.161ККУ «Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії», оскільки вбачається склад злочину, результатом якого є різке розповсюдження ненависті і брехні стосовно УПЦ. Або ж просимо Оксану Чайчук публічно спростувати інформацію, яка є неправдивою і нею висвітлена, – вимагають в УПЦ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео