Ростислав Фук

Парламент ухвалив законопроєкт про використання ліків на основі канабісу

«За» проголосували 248 народних депутатів

Парламент України ухвалив законопроєкт № 7457 про використання в медицині ліків на основі канабісу. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства охорони здоров’я.

«За» проголосували 248 народних депутатів. Після першого читання закон був суттєво доопрацьований – до нього було подано майже 900 правок, з яких враховано більш як сто.

Дякуємо від імені лікарської спільноти за прийняте рішення, адже медичний канабіс – це ліки для мільйонів людей: онкопацієнтів, людей з розсіяним склерозом, пацієнтів, що отримують паліативну допомогу тощо, – йдеться в повідомленні.

Міністерство охорони здоров’я затвердить перелік хвороб і станів, за яких пацієнту можуть призначатися ліки на основі медичного канабісу. Відпуск лікарських засобів на основі медичних конопель буде можливий виключно за призначенням лікаря відповідно до медичних показань та за електронним рецептом. Пацієнти зможуть перевозити й зберігати такі ліки у кількості, визначеній одним рецептом.

До слова, ліки на основі канабісу дозволені у 56 країнах, у тому числі державах ЄС, Канаді, Великій Британії та Сполучених Штатах.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео