Тамара Коблик

Літр бензину - не більше 39,86 грн: уряд визначив, скільки коштуватиме пальне у травні

Кабінет міністрів підвищив граничну ціну на бензин та зменшив на дизельне паливо

Кабмін змінив граничні ціни на бензин та дизпаливо. Про це повідомляє Міністерство економіки України, пише Інтерфакс-Україна.

Середня вартість літра дизельного палива ULSD 10 ppm визначена на рівні 35,31 гривні, бензину – 33,36 гривні.

Так, з урахуванням граничних торгових націнок, максимальна ціна на «звичайний» бензин для його продажів через мережу АЗС не повинна перевищувати 39,86 грн за літр, на «звичайне» дизпаливо – не вище 42,31 гривень.

При цьому Кабмін дозволив АЗС без обмежень встановлювати ціну на «брендове преміальне» пальне за умови, що вони також продають «звичайне» пальне за регульованими цінами.

Нагадаємо, дефіцит пального на Тернопільщині спостерігається від початку травня. На автозаправках можна побачити великі черги, бензин продають в обмеженій кількості, ціни зросли. Причина таких труднощів - руйнуваннями частини об’єктів інфраструктури внаслідок ворожих ракетних ударів. Влада просить жителів області мінімально використовувати власні авто, адже у пріоритеті зараз армія, яка потребує багато пального. 

До слова, на деяких АЗС Тернопільщини днями суттєво підвищили ціни. Так, фото цін на автозаправці при в'їзді у Монастириська опублікував у фейсбуці Василь Могильницький. Дизпаливо тут продають по 68 грн, бензин - по 65 грн. 

 

Фото Терену, скріншот із фейсбук-сторінки Василя Могильницького

Вибір читачів за тиждень

Відео