Ускладнення процедури внесення змін в установчі документи принесло перші проблеми тернопільським підприємцям?

_Dokumenti_na_oformlennya_subsidiy_priymatimutsya_navit_u_travnevi_vihidni_1_2015_04_30_08_06_46

Як стало відомо «Терену» від підприємців Тернопільського району, для того, щоб внести зміни в відомості про юридичну особу, підприємствам потрібно звернутися до Центру надання адміністративних послуг. Це ускладнює процедуру та призводить до додаткових витрат.

Хоча зміни і надалі вносяться державними реєстраторами, контакт з ними тепер тільки через працівника ЦНАПу.

«Якщо раніше державний реєстратор міг при тобі перевірити документи, звернути увагу на технічні чи випадкові помилки, подивитися, чи повний перелік, тобто підказати, як правильно та швидко все зробити, то зараз працівник ЦНАПУ лише візьме документи та передасть їх далі, – бідкаються юристи. – І якщо буде виявлена якась неточність, то державний реєстратор формально відмовить. Нове подання документів коштує 420 гривень. А від помилок ніхто не застрахований, враховуючи часті зміни українського законодавства».

За словами правників, і в ЦНАПІ і держреєстраторами працюють совісні та відповідальні люди (йдеться про працівників відповідних установ Тернопільського району). Однак система робить з них черствих чиновників, які мають виконувати свою роботу формально. А страждати буде бізнес, бо процедура ускладниться та коштуватиме дорожче.

Вибір читачів за тиждень

Відео