Орест Сарматський

В Італії через негоду фермери змушені одягати свою худобу (Агроновини)

2301 (Copy)

Фермери Італії страждають через різке похолодання, викликане арктичним циклоном. Аби врятувати свою худобу фермери пішли креативним шляхом та вирішили утеплити тварин за допомогою одягу.

Про це пише «Агро-Центр».

Худоба, яка «проживає» на півдні країни, виявилися не готовою до арктичних заморозків. Аби вберегти поголів’я, фермери вигадали одягати на тварин зігріваючі речі, а також опалювати приміщення усіма можливими і доступними способами.

Найближчим часом українці відчують дефіцит овочів

2302 (Copy)
2302 (Copy)

Дефіцит вітчизняних овочів українці можуть відчувати вже сьогодні. Експерти кажуть, що протягом найближчого часу овочі борщового набору додадуть в ціні. Головною причиною є цьогорічний  урожай, який був меншим ніж очікувалося, пише «Агро-Центр».

Про це розповіла експерт плодоовочевого ринку Тетяна Гетьман:

– Водночас у сусідніх країнах також є нестача овочів борщового набору. Тому купувати з-за кордону доведеться за високою ціною. На українських базарах вже з’явилася морква з Білорусі чи країн Євросоюзу. Буряк завозять з Польщі.

Експертка зазначає, що на вартість овочів та фруктів, особливо тих, які ввозять з-за кордону, впливає також курс гривні.

– Стабільною буде ціна на яблука. Цього сезону маємо гарний врожай. Починаючи з вересня яблука навіть трохи подешевшали. До кінця сезону запасів вистачить, щоб ціна суттєво не зростала, – пояснює Тетяна Гетьман.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео