Тамара Коблик

В Одесі відмовили у встановленні пам'ятника Герою України з Тернопільщини Віталію Скакуну

Віталій Скакун на початку повномасштабного вторгнення підірвав разом із собою Генічеський міст, щоб зупинити ворога

В Одесі комісія відмовила у встановленні пам'ятника Герою України Віталію Скакуну у парку Перемоги. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив колишній ректор Одеського університету МВС та офіцер ЗСУ В'ячеслав Аброськін.

Засідання історико-топонімічної комісії при виконавчому комітеті Одеської міської ради, на якому розглядалось питання «Про погодження проєкту рішення щодо встановлення на Алеї ВМС України у парку Перемоги погруддя Героя України Віталія Скакуна, сапера 137 ОБМП 35 бригади ім. М. Остроградського» за клопотанням командувача ВМС ЗС України Олексія Неїжпапи, відбулось 28 березня.

На жаль, ані подвиг Героя, ані розуміння значущості для майбутніх поколінь, ані виступи / аргументи військових моряків вельмишановних «членів» комісії не вразили і тому відмовлено, - пояснив Аброськін.

Він зауважив, що погруддя з білого мармуру за кошти волонтерів та небайдужих простих людей уже було виготовлено.

Нагадаємо, сапер та матрос Віталій Скакун перебував у складі сил, які одними з перших давали відсіч ворогу на Кримському перешийку. Віталій був добровольцем, який 24 лютого здійснив мінування та підрив автомобільного мосту Генічеськ — Арабатська Стрілка, щоб дати побратимам час організувати оборону. Віталію Скакуну було лише 25 років. Він родом з Бережан Тернопільської області, навчався і служив на Львівщині.

Звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» Віталію Скакуну присвоїли посмертно 26 лютого 2022 року.

Читайте також: Зупинив окупантів ціною свого життя: спогади очевидців про героїчний подвиг Віталія Скакуна з Тернопільщини (відео)

У Києві з'явилася пам'ятна дошка героїчному матросу з Тернопільщини (фото)

Фото з допису В'ячеслава Аброськіна у фейсбуці та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео