Тамара Коблик

В одній із громад на Тернопільщині соцпрацівники отримали електровелосипеди (фото)

Центр обслуговує 70 одиноких осіб похилого віку та осіб з інвалідністю

У межах проєкту «Посилене партнерство для сталого відновлення», що впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Уряду Швеції, що представлений Шведським агентством з питань міжнародної співпраці та розвитку (SIDA) та сприяння Тернопільської ОВА, у липні було оголошено збір проєктних ідей. Цей проєкт реалізовується на території п’яти областей України: Вінницької, Волинської, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької. Про це розповіли на сторінці Борсуківської територіальної громади у фейсбуці.

Борсуківська сільська рада подала на конкурс  три проєкти, а саме: «Швидке обслуговування людей, які потребують допомоги», «Здорове харчування учнів – запорука успішного навчання», «Оздоровчий табір «Лісова казка» – це простір для реабілітації».

Сформований «Каталог проєктних ідей» став основою для формування портфоліо проєктів громади, які будуть спрямовані на забезпечення інклюзивного та гендерночутливого переходу від ефективного реагування на кризу та надзвичайні ситуації до сталого соціально-економічного відновлення.

Ми першi в областi отримали повiдомлення, що наша заявка «Швидке обслуговування людей, якi потребують допомоги» є унiкальною та  згiдно проведеного вiдбору була рекомендована для пiдтримки шляхом проведення швидких закупiвель триколiсних електровелосипедiв за кошти ПРООН. За умовами проєкту, головною умовою є спiвфiнансування вiд заявника. Отож, в рамках проєкту, Центр надання соцiальних послуг Борсукiвської сiльської ради отримав 12 триколiсних електровелосипедiв для соцiальних робiтникiв: вiд донорiв – 11 електровелосипедiв, вiд Борсукiвської сiльської ради – 1 електровелосипед, – йдеться у повідомленні на сторiнцi громади.

Центр обслуговує 70 одиноких осіб похилого віку та осіб з інвалідністю. Також обслуговуються сім'ї, які перебувають у складних життєвих ситуаціях. Тому такий мобільний, швидкий, екологічний вид транспорту, як електровелосипед, дасть можливість соціальним робітникам ефективніше використовувати робочий час, покращити якість надання соціальних послуг. Територія поширення проєкту «Швидке обслуговування людей, які потребують допомоги» охоплює усі 11 населених пунктів громади.

Фото зі сторінки Борсуківської територіальної громади у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео