Віра Олександрович

В одному із дитячих садочків Тернополя постраждали діти

Основне

Про спалах гострої кишкової інфекції в одному із дитячих садочків Тернополя сьогодні, 18 лютого, повідомили на сторінці ДУ «Тернопільський ОЛЦ МОЗ України» у соціальній мережі «Фейсбук».

Цей спалах, на думку медиків, спричинений ротавірусом. Постраждали відразу кілька дітей. Усі потерпілі є вихованцями однієї групи дошкільного навчального закладу. Щоправда, номер закладу у повідомлені не вказаний, як і точне число хворих.

У дописі йдеться (цитуємо): «…Спеціалісти ДУ «Тернопільський ОЛЦ МОЗ України» розпочали епідрозслідування. З метою локалізації і ліквідації спалаху, встановлення джерела, ймовірних факторів передачі інфекції, причин та обставин, що сприяли виникненню інфекційного захворювання, здійснили відбір матеріалу для лабораторного дослідження, організували комплекс протиепідемічних заходів, а також - провели заключну дезінфекцію».

До речі, ротавірусна інфекція (англ. Rotaviral enteritis — ротавірусний ентерит) — інфекційна хвороба вірусного походження. Така недуга є найчастішою причиною тяжкої діареї, нерідко смертельної, у немовлят і маленьких дітей, повідомляє «Вікіпедія». Найпоширенішим, на думку експертів, є ротавірус A — він є причиною понад 90% випадків заражень людини.

Фото сторінці ДУ «Тернопільський ОЛЦ МОЗ України» у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео