В Офісі Президента похвалили мера з Тернопільщини

Шматько-660x330

У президента Зеленського вирішили налагодити тіснішу співпрацю з регіональними елітами після фактичного програшу на місцевих виборах.

Про це йдеться в статті «Української правди»

З одного боку, «Слуга народу» завела у ради різних рівнів найбільшу кількість місцевих депутатів. Однак, з іншого – президентська партія програла вибори в усі облради, крім чотирьох, і не спромоглась здобути крісло мера в жодному обласному центрі.

Враховуючи збільшення повноважень влади на місцях після реформи децентралізації, для Зеленського фактичний програш ключових посад став холодним душем та каталізатором свого впливу на регіони. Тому в офісі президента, розуміючи наслідки програшу на місцевих виборах, готові більш лояльно ставитись до новообраних мерів чи голів обласних рад. Ба більше – готові співпрацювати з міськими головами не лише обласних центрів, а й дослухатись до думки успішних очільників невеличких містечок.

Саме про Чортків та його очільника В. Шматька згадує заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко. За його словами, влада має намір відродити формат Ради регіонального розвитку при президентові: «Але ми хочемо, щоб поруч із главами ОДА, як представниками президентської вертикалі, були й мери, може не всіх, але обласних центрів. І також мери з якихось невеликих містечок, які показують якісь круті приклади, як можна керувати своїми громадами. От як мер Чорткова, наприклад».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео