Оксана Бучко

У День Водохреща в Тернополі пірнали навіть матусі після декретної відпустки (фото)

IMG_0038

Зануритись у крижану воду 19 січня на День Водохреща прийшли у моржатник гідропарку «Топільче» відомі тернополяни, матусі після декретної відпустки, активні жителі різного віку. Після освячення води та привітання священнослужителя, усі охочі пірнали у воду та розповідали про силу такого обряду.

- Занурення в ополонку  для мене - зимова традиція, хоча сьогодні пірнала після 5-ти років перерви, - зізнається Ніна Свіщевська. – Я була у декреті, але вирішила відновити пірнання. Для мене зануритися в крижану воду – це неабиякий адреналін та неймовірне відчуття енергійності. Усім рекомендую здійснювати це. Особисто я своїх дітей від 10-ти місяців теж занурюю у джерелі. Я не готуюсь до зимового пірнання. Лише плаваю влітку в джерелі, якщо є така можливість. 

1
1

Тернополянин Сергій Губарев пірнає вже 8-ий рік поспіль. Каже, що жодні морози його не спинять, аби втілити цей обряд.

- Найважче – це зробити перший крок першого року. Хоча кожного разу є певне хвилювання, - додає він. - Але коли знаєш, які емоції чекають тебе після виходу з води, стає легко впоратись із перешкодами. Це сакральні речі. Щодо підготовки, то головне провести її на моральному рівні. Коли заходиш у крижану воду, тобі перебиває подих. А виходиш – і усе по-іншому. Тебе переповнюють приємні та комфортні відчуття, стає гаряче. Мені подобається пірнати ще більше, коли є великі морози.  

2
2

Як нагадує священник-блогер Роман Демуш, купання в ополонці на Водохреща може зцілювати, але не є головною передумовою для цього.

- Мушу сказати, що колись я теж практикував таке купання у крижаній воді, - пише він в  Instagram. - Свята вода дійсно може зцілити і душу, і тіло, але важливо омитись від причини зла - від гріха. Входження Ісуса у води Йордану - це лише «рамка» цього свята. В центрі ж події є Бог, що означає любов.

66.jpg
66.jpg

IMG_0042
IMG_0042

IMG_0043
IMG_0043

IMG_0061
IMG_0061

IMG_0066
IMG_0066

IMG_0024
IMG_0024

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео