Орест Сарматський

В Україні фермер заснував виробництво вина у печерах ХІІІ століття (Агроновини)

0101 (Copy)

Фермерське господарство «Терруар» засноване у 2018 році. Винарня розташована в старовинних печерах ХІІІ-XIV століття та оснащена сучасним італійським обладнанням.

Про це повідомляє uabestwine, пише agronews.ua.

Фермерське господарство виготовляє сухі, натуральні, сортові вина. Вино зберігається в печерах при стабільній температурі 9-11°C та природній вологості.

Також господарство «Терруар» стало першим приватним виробником Закарпаття, яке отримало офіційну ліцензію на виробництво вина. Нею приватні винороби виводяться з умовно «сірої зони» в абсолютно легальну з точки зору як виробництва, так і продажу вина.

Закон було ухвалено весною 2018 року. Фактична легалізація приватних виноробів почалася з 1 січня 2019 року.

Наразі, фермерське господарство «Терруар» приступило до виготовлення перших партій ліцензійного вина врожаю 2020 року.

 

В Україні зросло виробництво круп

0102 (Copy)
0102 (Copy)

Найбільше в 2020 році в Україні зросло виробництво проса – на 44,7% проти показника 2019 року.

Приріст досягнутий за рахунок розширення на 64,1% посівних площ під зазначеної культурою на тлі зменшення її врожайності на 12% – до 16 , 8 ц / га, заявив директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» Юрій Лупенко.

Про це повідомляє пресслужба інституту, пише agronews.ua.

За рахунок розширення посівних площ зросло і виробництво гречки – на 12,8%, тоді як врожайність зазначеної культури зменшилася проти показника попереднього року на 5,9% – до 12,7 ц / га.

- Крім проса і гречки, з усіх с / г культур зросло лише виробництво жита – на 34,1%, вівса – на 21,1% і ріпаку (ярого ріпаку) – на 1%. За вказаними культурам приросту досягнуто за рахунок збільшення як площ, так і врожайності, – пояснив учений.

Однак, зазначив Лупенко, збільшення виробництва зазначеної продукції не компенсувало спад за іншими, більш вагомим, культурам.

В цілому, додав експерт, виробництво рослинницької продукції в січні-жовтні 2020 року зменшилося проти відповідного періоду минулого року на 16,9%, тоді як за цей же період 2019 року був відзначений приріст на 3,7%.

Найбільше падіння поки що спостерігається по зерновим і зернобобовим культурам – на 22,4%, соняшнику – на 14,6%, а також по сої – майже на третину.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео