Орест Сарматський

В Україні можуть ввести новий податок (Агро-новини)

природа

Найближчим часом Верховна Рада розгляне законопроект, що розширює сферу застосування екологічного податку.

Закон про держконтроль підвищує конкурентоздатність вітчизняних продтоварів. Про це повідомляє business-companion.

Згідно із законопроектом, екологічний податок будуть платити підприємці, які виробляють або імпортують товари в упаковках (або самі упаковки). Залежно від матеріалів, з яких вони зроблені, плата за кілограм становитиме від 0,84 до 6,18 грн.

2001 (Copy)
2001 (Copy)

З простих споживачів буде стягуватися податок на розміщення побутових відходів. Зараз він теж є, але його розмір становить 4,02 грн. Депутати пропонують підняти його до 80 грн за кілограм.

Нагадаємо, Кабмін скасував дублювання електронних документів та печатки.

Незважаючи на виснаження запасів коренеплодів у сховищах українських господарства, фермери змушені і далі поступатися в ціні при реалізації цієї продукції.

В Україні овочі дешевшають

Про це повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти». Так, з початку травня буряк і морква на українському ринку подешевшали майже на 20%, і сьогодні виробники вже готові укладати угоди по 5-6,5 грн/кг, залежності від регіону та інших умов.

«Зниження цін — вимушений захід, вдаватися до якої аграрії змушені через стрімке погіршення якості коренеплодів на складах, а також вельми стриманого попиту», — зазначають гравці ринку.

В результаті цінового зниження сьогодні морква в Україні вже коштує в середньому на чверть дешевше, ніж в першій половині травня 2017 року. У той самий час, ціни на буряк перевищують минулорічні в 1,6-1,7 рази.

овочі
овочі

Вибір читачів за тиждень

Відео