Орест Сарматський

В Україні названо єдину ягоду, яка цьогоріч була дешевшою, ніж торік (Агроновини)

1001 (Copy)

Лохина стала єдиною ягодою, ціни на яку в цьому сезоні були нижчими, ніж роком раніше, вважають фахівців Української плодоовочевої асоціації. 

Про це пише agronews.ua.

Лохина, за словами фермерів, також постраждала від заморозків, проте, вступ в плодоношення великих площ лохини в цьому році,  компенсувавав фактор зниження врожайності.

Тому загальна пропозиція цієї ягоди навіть зросла. Відповідно, що лохина стане єдиною ягодою, ціни на яку в цьому сезоні були нижче, ніж роком раніше.

1101 (Copy)
1101 (Copy)

Колишній футболіст разом з сім’єю створив молочну ферму

Колишній футболіст Назар Кміть разом зі своєю сім’єю створив молочну ферму «Мукко» в селі Угерсько, що на Галичині. Опанувавши ремесло сировара за кордоном, він із родиною розвиває сімейний бізнес.

У їхньому господарстві — козяча й коров’яча ферми, молокопереробний завод і сироварня, де вони створюють сири, експериментуючи зі смаками.

Про це пише agronews.ua.

Сироваріння все більше приваблює охочих жити серед природи й мати власний бізнес. В Україні вже існує чимало ферм, де відроджують козівництво, експериментують із технологіями виготовлення сиру й власними силами відновлюють туристичну привабливість свого краю.

Крафтове виробництво сирів для багатьох стає сімейною справою. Саме такою є історія Назара Кмітя, співзасновника молочної ферми «Мукко».

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео