Орест Сарматський

В Україні побудують велику фабрику з переробки равликів (Агроновини)

1401 (Copy)

Компанія Ukrainian Snail Holding планує до сезону 2021 року побудувати в Україні велику фабрику з переробки равликів.

Про це розповів Сергій Данилейко, співзасновник фермерського господарства «Равлик 2016» та переробного підприємства Ukrainian Snail Holding, передає agravery.com.

– У тестовому режимі переробка у нас вже існує в невеликому обсязі. Зараз розсилаємо зразки в різні країни світу і намагаємося знайти канали збуту. Відразу після цього приступимо до будівництва фабрики. Думаю, вона буде побудована до середини-кінця наступного року, – зазначає Данилейко.

За його словами, будівництво власної переробки зараз стало необхідністю, однак наразі сума інвестицій не озвучується.

– Через поширення коронавіруса і введення карантинних обмежень виробники зіткнулися з труднощами в плані експорту. Українські равлики експортуються переважно в країни Європейського Союзу. Основний споживач – це ресторани, – підкреслює фермер.

Сергій Данилейко зауважує, що після введення карантинних заходів попит з боку ресторанів в грошовому обчисленні впав десь у 10-12 разів. Наразі відчинилися тільки чверть ресторанів, які працюють на третину своєї потужності.

1402 (Copy)
1402 (Copy)

Умовна прибутковість виробництва молока знизилася на 11,6%

Про це повідомив Андрій Ярмак, економіст інвестиційного департаменту Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО), на своїй сторінці у Facebook, пише agravery.com.

– Вже другий місяць поспіль в питаннях змін прибутковості молока не відбувається суттєвих змін. Нне зважаючи на зростання цін на молоко в середньому на 1,6%, зростання цін на кормовий мікс було трошки більшим, – зазначає експерт.

Слід додати, що прибутковість виробництва молока за перші 7 місяців 2020 року була вищою за середню протягом останніх 5 років в той же період на 18,9%.
– Отже, все не так погано, як могло б бути. Девальвація гривні починає надавати певну підтримку внутрішньому ринку молока. Аналогічно, зростання євро до долара – це плюс для українського ринку, бо європейська продукція стає дорожчою, – пояснює Андрія Ярмак.
На думку експерта, сезонне зростання цін на молоко може продовжитися в серпні.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео