Тамара Коблик

В Україні подорожчали огірки

Попри чергове подорожчання тепличний огірок в Україні все ж таки коштує в середньому на 20% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року

1601 (Copy)

Наразі на українському ринку відчувається дефіцит пропозиції якісного огірка, повідомляють аналітики проєкту EastFruit. При цьому ціна на цю продукцію в Україні знову почала зростати. Про це пише Agronews.

За даними щоденного моніторингу проєкту, сьогодні стаціонарні тепличні комбінати пропонують до продажу огірок по 60-75 грн/кг ($1,65-2,07/кг), що в середньому на 10% дорожче ніж тижнем раніше.

Як зазначають аналітики проєкту, далі підвищувати ціну на свою продукцію українським виробникам дозволяє стабільний попит роздрібних мереж на огірок. Більшість українських рітейлів віддають перевагу саме огірку з місцевих комбінатів, навіть всупереч тому, що ціна на цю продукцію дещо вища, ніж на імпортний огірок. Своє рішення представники мереж пояснюють дуже невисокою якістю імпортної продукції, яка помітно поступається огірку з місцевих тепличних комбінатів.

Також підтримку цін на огірок в Україні надає стрімке скорочення пропозиції цієї продукції. Більшість місцевих тепличних комбінатів фактично завершили сезон реалізації поточного обороту. При цьому, попри чергове подорожчання в даному сегменті, тепличний огірок в Україні все ж таки коштує в середньому на 20% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео