Ростислав Фук

В Україні прогнозують дефіцит хліба

Хороші показники якості пшениці фіксуються в південних областях України, тоді як у центральних, північних та західних регіонах є проблеми, кажуть експерти

хліб

Наступного року в Україні може скоротитися виробництво житніх сортів хліба, що буде зумовлено дефіцитом сировини. Про це повідомив перший віцепрезидент «Всеукраїнської асоціації пекарів» Юрій Дученко, пише agronews.ua.

Прогнозуємо, що наступного року буде ймовірний дефіцит жита, і на нього буде висока ціна. Все залежатиме від урожаю, його якості та перехідних залишків, — зазначив експерт.

Також Юрій Дученко додав, що хороші показники якості пшениці фіксуються в південних областях України, тоді як у центральних, північних та західних регіонах є проблеми.

«Сьогодні пропозиції якісної пшениці не так багато для внутрішнього ринку, оскільки її експортують. Є побоювання, що наступного року якість пшениці може бути знижена. Якби борошномели могли отримати кредити, вони б закупили необхідну кількість зерна до наступного урожаю в період, коли на ринку сприятлива ситуація для закупівлі якісної пшениці», — сказав фахівець.

Читайте також: Виробництво хліба в Україні критично скоротилося

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео