Орест Сарматський

В Україні розливатимуть молоко в екоупаковку (Агроновини)

2901 (Copy)

Група компаній «Молочний альянс» на «Яготинському маслозаводі» починає виробництво молока в екоупаковці.

Про це повідомляє milkua, пише agronews.ua.

Молоко буде випускатися під торговими марками «Яготинське» вагою 900 грамів і жирністю 2,6 і 3,5%, а також — «Яготинське для дітей» для дітей від 3 років, вагою 900 грамів і жирністю 3,2%, говориться в повідомленні компанії.

- Для виробництва ультрапастеризованого молока «Яготинський маслозавод» застосовуватиме молоко екстраґатунку, яке закуповується у великих сертифікованих фермерських господарствах. Молоко оброблятимуть за температури 137 °C з витримкою 4 секунди і фасуватимуть в упаковку Tetra Fino, яка дозволяє зберігати продукт до 90 діб при відсутності прямого сонячного світла і температури не вище 25 градусів, — розповів генеральний директор ВАТ «Яготинський маслозавод» Сергій Косяченко.

Зазначається, що виробник упаковки Tetra Fino позиціонує її як інноваційну та унікальну, яка зберігає всю свіжість і користь продукту на тривалий час навіть без холодильника. Але найголовніше в упаковці Tetra Fino — це, звичайно ж, її екологічність. Адже приблизно на 75% вона складається з картону і повністю переробляється.

Уточнюється, що на «Яготинському маслозаводі» молоко виробляється на сучасному обладнанні закритого циклу, яке виключає прямий контакт рук з продукцією під час її виробництва. Весь виробничий цикл — від прийому молока на завод до фасування готової продукції — проходить в закритому режимі без втручання людини.

   

Світові ціни на аграрну продукцію сягнули багаторічних піків

2902 (Copy)
2902 (Copy)

Ціновий індекс GOI перевищили шестирічний максимум на 8%. Зростання спостерігається по всіх субіндексах цін на продовольчу сировину, що підтверджується рекордними результатами міжнародних тендерів на зерно.

Згідно із новим жовтневим звітом Міжнародної ради по зерну (IGC), індекс GOI, за допомогою якого рада аналізує ціни глобального аграрного ринку, виріс на 8% у порівнянні із аналогічним показником вересня. Як пояснюють аналітики IGC, ринки зернових та олійних підтримуються невпевненістю трейдерів щодо перспектив виробництва і негативними очікуваннями щодо майбутньої пропозиції, йдеться у повідомленні.

Так, на тлі побоювань з приводу посушливої погоди, в тому числі для озимих культур, що збиратимуть у 2021/2022 маркетинговому році в Росії і США, субіндекс пшениці IGC GOI за місяць виріс на 7%, сягнувши найвищого рівня із січня 2015 року.

Одним з підтверджень зростання світових цін на пшеницю в останні місяці став тендер, проведений в Єгипті наприкінці жовтня, повідомляє британське агентство аграрного маркетингу Frontier. Погоджені покупцем ціни виглядають дуже тривожними для провідних світових імпортерів пшениці. Єгипет закупив у Росії 165 000 тон зерна, в середньому, трохи більше, ніж $278 за тонну, включаючи фрахт на грудень. Це на $29 на тонні вище ціни, яку Єгипет заплатив на попередньому тендері, проведеному в кінці вересня і майже на $50 на тонні вище ціни закупівель в аналогічний період торік. Масштаби підвищення цін між цим і попереднім тендером були рекордними за всю історію поставок пшениці в Єгипет.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео