Орест Сарматський

В Україні ціни на огірки найвищі серед країн регіону (Агроновини)

0901 (Copy)

За результатами минулого тижня, єдиною країною регіону, де не встановилися загальні для всього регіону цінові тенденції, стала Україна.

Ціни на короткі горбкуваті огірки в країні не змінювалися протягом усього звітного періоду і при цьому, саме в Україні горбкуваті огірки надходили в продаж за найвищими серед всіх сусідів цінами, в середньому по $ 0,76 / кг.

Про це повідомляє EastFruit, пише agronews.ua.

У переважній більшості країн регіону, зростання пропозиції коротких огірків нової сівозміни з місцевих теплиць на ринку привело до встановлення негативних цінових тенденцій.

 

Названо галузь АПК, на яку найбільше спрямують держпідтримки у 2021 році

0902 (Copy)
0902 (Copy)

У наступному році головним пріоритетом державної підтримки аграріїв буде відновлення тваринництва.

Про це заявив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко, пише agronews.ua.

- На цей рік у держбюджеті для аграріїв закладено 4 млрд грн. Вважаю, цього недостатньо, на наступний рік плануємо значно підвищити суму. Також будемо пропонувати парламенту нові програми, наприклад, агрострахування від посухи, зрошення. Це стратегічно важливо, тому що клімат змінюється і аграрії на півдні країни все більше схильні до ризиків, – наголосив Петрашко.

За його словами, головним пріоритетом є відновлення тваринництва, де протягом багатьох років стрімко скорочується поголів’я.

- Також будемо пропонувати парламенту нові програми, наприклад, агрострахування від посухи, зрошення. Це стратегічно важливо, тому що клімат змінюється і аграрії на півдні країни все більше схильні до ризиків. Ще одним новим напрямком буде підтримка нішевих культур. Також нам гранично важливо створити інструменти, за яких будемо експортувати не тільки зернові, але й продукцію з доданою вартістю у значних обсягах. Така конвертація вигідна для аграріїв і всієї країни, – зазначив він.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео