Тамара Коблик

В Україні відкриють електронні декларації

Відповідний закон ухвалила Верховна Рада України 20 вересня

Народні депутати врахували пропозиції Президента України в законопроєкті про відновлення електронного декларування. Це означає, що під час воєнного стану НАЗК забезпечує відкритий доступ до Єдиного держреєстру декларацій. Про це повідомили на сторінці Верховної ради України у фейсбуці.

Виняток для військовослужбовців ЗСУ та інших військових формувань.

За прийняття рішення проголосували 341 депутат.

Нагадаємо, 5 вересня Верховна Рада ухвалила в другому читанні закони про відновлення електронного декларування, а також про відповідальність за несвоєчасне подання декларацій. При цьому підготовлений до другого читання законопроект передбачав закритість реєстру декларацій ще на один рік.

Відновлення електронного декларування, в тому числі з відкритими деклараціями, було структурним «маяком» МВФ в рамках програми розширеного фінансування. 

12 вересня президент Володимир Зеленський ветував закон про електронне декларування, зазначивши, що обмеження щодо відкритості декларацій є неприйнятними.

Декларації мають бути відкритими одразу. Не через рік, а вже зараз реєстр треба відкривати. Власне, із цією головною правкою закон має бути проголосований, - казав тоді президент.

Фото Уніан

Вибір читачів за тиждень

Відео