Орест Сарматський

В Україні вимагають заборонити експорт картоплі з Росії (Агроновини)

1201 (Copy)

Українська асоціація виробників картоплі (УАВК) надіслала Департаменту санкційної політики України лист-обґрунтування необхідності розширення санкційного списку товарів походженням із РФ.

Як повідомляє Куркуль, у списку – картопля свіжа або охолоджена, борошно, крупи, порошок, пластівці, гранули з картоплі, продукція борошномельно-круп’яної промисловості, солод, крохмалі, інулін, пшенична клейковина.

- За нашою інформацією, одна з транснаціональних компаній, що є учасником Європейської Бізнес Асоціації та УКАБу, звернулася до Міністерства розвитку економіки, продовольства та сільського господарства України, через це громадське об`єднання з проханням не поширювати санкції на картоплю свіжу або охолоджену в частині «насіннєва картопля», — зазначають у УАВК.

УАВК категорично проти подібного пом`якшення, оскільки воно вкрай негативно позначиться на функціонуванні внутрішнього ринку України.

   

Ціни на продовольство у світі зросли до шестирічного максимуму

1202 (Copy)
1202 (Copy)

Ціни на продовольство у світі в листопаді продовжили рости і досягли максимального значення за останні шість років, йдеться в повідомленні Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, пише Куркуль.

Згідно з повідомленням, Індекс продовольчих цін ФАО в листопаді зріс на 3,9% в порівнянні з жовтнем і на 6,5% в порівнянні з листопадом 2019 року.

Зазначається, що в листопаді стосовно жовтня у світі подорожчали всі види сільськогосподарської продукції. Найбільше зросли ціни на рослинні олії — на 14,5%, що є найвищим показником з березня 2014 року.

Вибір читачів за тиждень

Відео