Орест Сарматський

В Україні зросли ціни на всі види м’яса

2701 (Copy)

В Україні подорожчали практично всі види м’яса та м’ясопродуктів. За даними статистики середня споживча ціна яловичини становила 153,9 грн/кг, що на 4,4 грн більше, ніж було у січні.

У лютому вартість свинини майже не змінилася. У середньому ціна на свинину склала 115,3 грн/кг, що лише на 0,17 грн дорожче, ніж у січні 2021 року.

Слід додати, що у лютому середня споживча цін курячих тушок зросла на 2,7 грн до 60,1 грн/кг. Ціна на куряче філе зросла на 3,3 грн до 97,3 грн/кг. Крім того, зросли ціни і на м’ясопродукти. Середня ціна ковбаси вареної першого ґатунку у лютому 2021 року становила 106,3 грн/кг, що на 1,5 грн більше, у порівнянні із січнем 2021 року.

Відома агрокомпанія розширить вирощування лохини і обліпихи

На Чернігівщині ТОВ «Аграрна компанія «Еко-парк»» планує розширювати вирощування лохини і обліпихи на нових 60 га.

Про це повідомив Тарас Висоцький, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, на своїй сторінці у Facebook.

- В рамках робочої зустрічі ознайомився з діяльністю «Аграрна компанія «Еко-парк»». Компанія займається вирощуванням лохини і обліпихи на 55 га. Планують розширювати вирощування аналогічних культур на нових 60 га, і, відповідно, подаватись на державну підтримку, — розповів заступник міністра.

2702 (Copy)
2702 (Copy)

За його словами, цей приклад свідчить, що програми є дієвими, а також стимулюють збільшення виробництва продуктів з доданою вартістю та створення нових робочих місць в сільських територіях.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео