Віра Олександрович

Варто знати: майже 11 мільйонів віддали жителям Тернопільщини

гривні

Жителям Тернопільщини вже віддали майже 11 млн грн податкової знижки. Більшість краян у такий спосіб відшкодували собі витрати на навчання.

Про це повідомили у Відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- На початку листопада правом на податкову знижку скористалися 4 812 жителів Тернопільщини, - уточнюють у податковій. - За цей час вони задекларували 67,4 млн грн витрат. Порівняно з відповідним періодом 2019-го задекларована сума зросла на 3,4 млн грн.

Більшість краян, а це – 4 012 осіб, подали декларації на отримання податкової знижки в зв’язку з понесеними витратами на навчання. Повернути надмірно сплачений податок на доходи фізичних осіб, бо були сплачені страхові внески за договорами довгострокового страхування життя, виявили бажання 722 особи.

- Правом на податкову знижку через сплату відсотків за іпотечними кредитами та понесені витрати на оплату допоміжних репродуктивних технологій і усиновлення дітей скористалися 32 і 12 жителів Тернопілля, відповідно, - додають у податковій. - Повернуть кошти і 10-ти декларантам, які мали витрати у зв’язку з переобладнанням транспортних засобів, а також 11 особам, які здійснювали пожертви, та 13-ти - які сплачували видатки на будівництво (придбання) доступного житла.

До речі, за наслідками перерахунків краянам загалом повернули 10,8 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО).

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео