Віра Олександрович

Варто знати: які дороги на Тернопільщині дочекаються ремонту (фото, відео)

Юлик2

Масштабне оновлення транспортної інфраструктури області у 2018 році триватиме. Адже Уряд затвердив перелік автодоріг, ремонт яких профінансують із держбюджету.

Про стан і перспективи розвитку дорожньої інфраструктури Тернопільської області на колегії обласної держадміністрації доповідав начальник обласної Служби автомобільних доріг Богдан Юлик.

Для ліквідації ям майстри застосовують різні методи

Спершу Богдан Юлик проаналізував цифри і факти, яких вдалося досягнути на Тернопіллі у 2017 році. Так, на фінансування робіт із будівництва, капітального ремонту, поточного середнього і дрібного ремонтів та експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування для області торік передбачили – 809,760 млн грн. Виступ доповідача доповнили вдалою відео-презентацією.

[embed]https://youtu.be/Uuveuko8xdg[/embed]

Згодом головний дорожник краю перейшов до планів на 2018 рік. Так, на фінансування робіт із будівництва, капітального ремонту, поточного середнього і дрібного ремонтів та експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування області, за словами пана Юлика, передбачили – 1 млрд 371,321 млн грн.

- Відповідно до постанови Кабміну, на поточний середній ремонт автомобільної дороги М-12 Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка, М-09 Тернопіль-Львів-Рава-Руська, а також Р-41 - об’їзна Тернополя у 2018 р. передбачили 1 млрд 108 млн грн, - констатує він

Станом на 23 квітня на державних дорогах ліквідували 77 360 кв. м ямковості. Причому  на міжнародних трасах - 36 614 кв. м, на національних - 8 310 кв. м, на регіональних - 14 909 кв. м, а на територіальних - 17 527 кв. м.

- При цьому майстри застосовували різні методи, залежно від погодних умов, - каже він. – Використовували, зокрема, гарячий і холодний асфальтобетон, метод просочення із чорним щебнем і пневмо-струменевий метод із використанням машини “MADPATCHER”.

Нагадаємо, ямковий ремонт на всій дорогах державного значення шляховики обіцяли завершити до 1 травня.

Юлик1
Юлик1

Пріоритетом є транснаціональний коридор «Go Highway»

Повне оновлення чекає на дорогу Р-41 - обхід Тернополя. Шляховики замінять там основу і укладуть нове покриття на усій протяжності траси - 14,5 км, додає пан Юлик.

- Нині для Служби автомобільних доріг у Тернопільській області пріоритетом є транснаціональний коридор «Go Highway», що з’єднує польські порти Гдиня і Гданськ з Одесою і Миколаєвом, - розповідає він. - Торік Тернопільська і Львівська служби доріг розпочали ремонти своїх ділянок, зокрема, траси Тернопіль-Львів-Рава-Руська. Також ми продовжуємо роботу над своєю ділянкою міжнародної траси Бухарест-Брест.

Також у 2018-му планують повністю відремонтувати ділянку Тернопіль-кордон із Хмельницькою областю, тобто М-12 Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка. Йдеться про 38,9 км.

Довелося Богдану Юлику також відповідати на запитання присутніх. Наприклад, одного із членів колегії ОДА цікавив стан зелених насаджень уздовж доріг.

[embed]https://youtu.be/m6t_0oCsJgg[/embed]

Не дивно, що під час звіту також постало питання ремонту мостів і шляхопроводів. Довелося включитися до обговорення голові ОДА Степану Барні.

[embed]https://youtu.be/0l13yTM7Spc[/embed]

Після цього члени колегії одноголосно ухвалили відповідне доручення. Зокрема, Службу автомобільних доріг закликали усунути виявлені за результатами обстеження, недоліки в експлуатаційному утриманні шляхів загального користування, а також посилити вимоги щодо контролю за якістю виконання ремонтних робіт на дорогах загального користування державного значення. Натомість районним державним адміністраціям наказали розробити місцеві програми розвитку дорожньої інфраструктури, а також забезпечити постійний контроль за станом експлуатаційного утримання вулично-дорожньої мережі.

Кузяк2
Кузяк2

До речі, про стан і перспективи ремонту місцевих доріг, які 1 січня 2018 року прийняли на баланс Тернопільської обласної держадміністрації, доповідав начальник управління капітального будівництва Віктор Кузяк.

[embed]https://youtu.be/ZUJAWdQfyHk[/embed]

Окрім того, під час колегії ОДА піднімали низку гострих питань – читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео