Віра Олександрович

Варто знати: записатися на вакцинацію у Тернополі можна онлайн

Вакцинація

Щоб зробити процес вакцинації максимально безпечним, швидким і зручним для місцевих жителів, у Тернополі забезпечили можливість онлайн-запису у будь-який із пунктів щеплення.

Зробити це можна на офіційному сайті КНП «Центр первинної медико- санітарної допомоги» - https://www.medical.te.ua. Про це розповів міський голова Тернополя Сергій Надал. Принагідно він підкреслив, що у наявності – 3 вакцини: AstraZeneca, CoronaVac і Pfizer. Тобто містяни можуть вибрати той препарат щодо якого відчувають більше довіри.

- За весь період у Тернополі зробили щеплення близько 137 тисяч осіб, - каже він. – Упродовж останнього часу у нас щодня імунізувалися близько 2-х, навіть до 3-х тисяч людей. Впав рівень щеплень чомусь лише 2 листопада. Сподіваюся, що це явище – тимчасове. Люди проявлять свою свідомість.

Щоб зменшити черги до пунктів вакцинації у місті та дати можливість пасажирам залізниці вакцинуватися напередодні поїздки, на вокзалі у Тернополі відкрили пункт вакцинації, де імунізують трьома вакцинами: Pfizer, AstraZeneca та CoronaVac. Працює він щодня з 10.00 до 15.00. Ще один тимчасовий пункт вакцинації з 26 жовтня працює на центральному автовокзалі. Його розмістили на 2-му поверсі залу очікування, окремо від пасажирів. Зауважимо, там є місця і для тих, хто вже щепився.

- Для зручності тернополян і з метою уникнення черг, роботу 4-х міських центрів масової вакцинації населення продовжили до 20.00, - додає мер. – Наша мета – єдина: зупинити зростання кількості хворих, аби не потрапити у «червону» зону.

Принагідно він зауважив, що в тих регіонах, які вже потрапили у «червону» зону, вакцинація стала набагато активнішою. Мовляв, люди чомусь чекають крайньої межі. Хоча можна все зробити виваженого і не допустити загальної кризи.

- Ми зробили все, що тільки могли: пункти і центри вакцинації розмістили у різних мікрорайонах міста, записатися можна і за телефоном, і через Інтернет, а можна просто прийти і стати в «живу» чергу, - продовжує мер. – Вакцини – у наявності. Тільки прийдіть! І нам не доведеться згодом «закривати» місто.

До слова, отримати консультацію щодо вакцинації, термінів ревакцинації, дізнатися про місця проведення вакцинації і графік роботи центрів вакцинації населення можна за номером «гарячої» лінії – 067-881-10-66. Що цікаво, у Тернопільській області вже вакцинували 41 дитину.

Фото зі сторінки Тернопільська міська рада у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео