«Веселі кременчани» зірвали шквал оплесків у польському Ольштині

Музичний гурт Кременецької гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка «Веселі кременчани» з успіхом виступив на фестивалі «Kоrtowiada - 2015», який відбувся у польському Ольштині. 

Цей фестиваль має більш ніж півстолітню історію і є справжнім святом студентської демократії і молодіжної свободи, юного інтелекту і запальних емоцій, юнацької винахідливості та іскрометного гумору, непорушних традицій і нестандартної творчості, академічної розсудливості та постмодерної ірраціональності.

На п’яти фестивальних сценах Ольштина виступали ансамблі, творчі групи та окремі виконавці з багатьох міст Польщі та зарубіжжя, звучала музика всіх жанрів і напрямів, форм і стилів. У місті проходили найрізноманітніші марші та паради, спортивні змагання, битви інтелектуалів і різнотематичні майстер-класи, турнір комп’ютерних ігор.

На запрошення ректорату і студентського парламенту Вармінсько-Мазурського університету у фестивалі взяв участь й гурт «Веселі кременчани».

«Буквально шквал аплодисментів студентської аудиторії вони викликали виконанням українських народних пісень ”На Волині“, ”Цвіте-цвіте черемшина“, ”Ой на горі два дубки“, ”Їхав, їхав козак містом“, ”Якби мені зранку“ і ”Не той козак“, пісень відомих українських авторів, композитора Олександра Білаша і поета Дмитра Павличка ”Явір і яворина“ і ”Долиною туман тече“. Та справжнім апофеозом концерту стало виконання ”Веселими кременчанами“ польської народної пісні ”Соколи“, яку з перших акордів підхопили всі присутні», - повідомили в департаменті освіти та науки Тернопільської ОДА.

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео